Decos neemt producten van Impactive over

Van Zaakgericht naar vraaggericht

Stel, een atletiekvereniging wil een marathon organiseren die door vier verschillende gemeenten loopt. In de praktijk betekent dit dat zij vier keer dezelfde aanvraag bij alle vier de gemeenten moeten indienen. Hoe handig zou het zijn als zij, gewoon vanuit huis, maar één aanvraag hoeven in te dienen zonder vermoeid te worden door alle wet- en regelgeving? Door de overname van de producten van Impactive biedt Decos nu ook deze mogelijkheid binnen JOIN.

 

‘Wij zijn ontzettend trots en blij dat wij de producten van Impactive nu als onderdeel kunnen bestempelen van Decos,’ vertelt CCO Bert Hendriks. ‘De Impactive-oplossingen zijn volledig in lijn met de missie en visie van Decos waarbij we de mens centraal stellen.’ ‘Samen met Decos kunnen we het portfolio verder uitbouwen met nieuwe innovaties waarbij we zowel de burger als de overheid van dienst zijn,’ aldus Joël van der Meer, oprichter van Impactive.

 

Impactive is twintig jaar geleden opgericht door Van der Meer met als doel om oplossingen te bieden waarbij inwoners niet vermoeid worden door wet- en regelgeving. De problematiek van de burger staat centraal, niet de regels die de overheid stelt. Deze visie heeft geleid tot de de ontwikkeling van EvenementAssistentLeerlingenvervoer, InkomensAssistent, de Kennisbank en de Activiteitenbesluit Internetmodule (AIM) waar iedere gemeente in Nederland gebruik van maakt voor milieumeldingen.

 

Met EvenementAssistent is het bijvoorbeeld een fluitje van een cent om een evenementenvergunning aan te vragen. De oplossing maakt, op basis van de beantwoorde vragen, een risicoanalyse die in meer dan 90% van de gevallen direct wordt overgenomen door de gemeente, politie & brandweer. Op eenzelfde wijze werken Leerlingenvervoer, InkomensAssistent en de Kennisbank: wet- en regelgeving zijn naar de achtergrond verplaatst en zorgen voor een efficiëntieslag voor ambtenaren. ‘Doordat deze oplossingen een flinke tijdswinst opleveren voor zowel de burger als de gemeente, is er meer tijd over om aandacht te besteden aan die mensen die het het hardst nodig hebben,’ stelt Van der Meer. Het gevolg is dat een gemeentelijke organisatie gemakkelijker te benaderen is voor haar inwoners.

 

De overgenomen oplossingen worden onderdeel van JOIN. Binnen JOIN is o.a. Jasper Slob, consultant met focus op e-dienstverlening, actief bezig met de nieuwe oplossingen. Jasper wordt in zijn werkzaamheden bijgestaan door Van der Meer. In het onderstaande filmpje stellen zij zich aan u voor:

 

 

Heeft u vragen over de producten of wilt u meer informatie? Dan kunt u contact opnemen met Jasper (j/.msolco.bs@odce +31 88 3326731) of gaat u naar onze pagina ‘Regelhulpen’. Tevens willen wij u meteen wijzen op het reeds geplande webinar over EvenementAssistent op 21 november aanstaande. Aanmelden voor dit webinar kan via deze link.