JOIN KLANTCONTACT SPEELT IN OP NIEUWE WENSEN

 

Nieuws – 19 maart 2018. Onze oplossingen zijn continu in ontwikkeling, om te zorgen dat de dienstverlening van onze klanten voorop blijft lopen en blijft voldoen aan de veranderende wensen van hun klanten. Een voorbeeld daarvan is het nieuwe JOIN Klantcontact, dat nu een slimme social media integratie heeft. Daarmee kun je nu ook snel en traceerbaar klantvragen vanuit de sociale kanalen beantwoorden. 

 

Met JOIN Klantcontact kan elke klantvraag eenvoudig en direct beantwoord worden vanuit één  systeem. KCC teams gebruiken het systeem om alle informatie uit alle bronnen binnen de gemeente te raadplegen, zodat zij de vragen van hun inwoners snel kunnen beantwoorden. Regelmatig komen deze vragen binnen per telefoon, per mail of via het contactformulier op de website. Maar het gebeurt steeds vaker dat inwoners social media gebruiken om hun vraag te stellen. Dat is ook niet zo vreemd, aangezien steeds meer mensen gebruik maken van platformen als Facebook, Twitter en WhatsApp, volgens recente cijfers. Een zichtbare trend daarbij is dat niet alleen jongeren, maar ook ouderen steeds vaker gebruikmaken van social media.

 

Dit doen zij ook om bedrijven en organisaties te benaderen. Veel bedrijven hebben hun customer care afdeling daarom uitgebreid met een team dat de social media kanalen in de gaten houdt om vragen van klanten te beantwoorden. Van dit soort teams wordt verwacht dat ze snel én juist antwoorden op deze vragen, want de hele wereld kan meekijken. Een trend waarin gemeentes dus zeker moeten meegaan, want zij krijgen nu eenmaal steeds meer vragen of klachten binnen via Twitter of Facebook.

 

Met de nieuwe social media integratie van JOIN Klantcontact kunnen medewerkers van de KCC-afdeling heel gemakkelijk berichten die binnenkomen via de social media kanalen veilig en snel beantwoorden: vanuit het eigen systeem, dus inzichtelijk en traceerbaar voor alle collega’s en managers. De berichten verschijnen namelijk in het algemene dashboard van JOIN Klantcontact, in hetzelfde overzicht waarin ook de binnenkomende vragen via telefoon, mail en website staan. Vanuit dat scherm worden alle vragen opgepakt, verdeeld onder de collega’s, en beantwoord. Met deze slimme integratie kunnen gemeenten dus snel en eenvoudig hun klantvragen via social media beantwoorden en vastleggen voor de rapportages.

 

Wil je meer weten over JOIN Klantcontact? Bekijk de pagina op de JOIN website, of neem gerust contact met ons op via imnofco.@sdoec.